Tutustu rahastoihin ja sijoita

eQ Hoivakiinteistöt

eQ Liikekiinteistöt

 
16.03.2016

eQ:n kaksi suoraan kiinteistöihin sijoittavaa erikoissijoitusrahastoa - eQ Hoivakiinteistöt ja eQ Liikekiinteistöt - tarjoavat helppohoitoisen, laajasti hajautetun, selkeän ja likvidin tavan sijoittaa kiinteistömarkkinoille. Viime kuukausina koetulla osakemarkkinoiden heilunnalla ei ole vaikutusta kiinteistörahastojemme arvonkehitykseen, sillä niiden tuotto perustuu pääosin omistetuista kiinteistöistä saataviin vuokratuottoihin. Molempien rahastojen vuokrasopimukset ovat kohtalaisen pitkiä: eQ Hoivakiinteistöissä noin 10 vuotta ja eQ Liikekiinteistöissä noin 7 vuotta. Rahastojen omistamien kiinteistöjen vuokralaiset ovat omien toimialojensa vahvoja ja tunnettuja yrityksiä kuten Kesko, Tokmanni, Sato, Alko, XXL, Terveystalo, Mehiläinen, Esperi, Invalidisäätiö.

eQ Kiinteistörahastojen vuosi käynnistynyt vauhdikkaasti

eQ Hoivakiinteistöt -rahasto sijoittaa Suomessa sijaitseviin hoiva- ja terveysalan kiinteistöihin, joiden tarve on kasvussa väestön ja hoiva-alan rakennemuutoksista johtuen. Rahaston tuotto perustamisesta 1.7.2012 lähtien kulujen jälkeen on +8,4 % p.a. Rahasto osti helmikuun alussa 27 kiinteistöä sisältäneen kokonaisuuden 155 miljoonalla eurolla ja kaupan jälkeen rahaston kiinteistövarallisuus kasvoi 435 miljoonaan euroon. Tällä hetkellä rahasto omistaa yhteensä 123 hoiva-alan kiinteistöä Suomessa ja kaikki kohteet ovat täyteen vuokrattuja.

eQ Hoivakiinteistöt -rahaston salkunhoitaja Robert Landtman:

”eQ Hoivakiinteistöt -rahaston alkuvuosi on lähtenyt käyntiin yhtä vauhdikkaasti kun 2015 päättyi. Alkuvuoden aikana olemme jo ostaneet 30 kiinteistöä lisää kiinteistösalkkuumme. Kauppojen myötä rahaston kiinteistökanta käsittää 123 kiinteistöä ja kiinteistöjen yhteisarvo on noussut yli 430 miljoonan euron. Tämän myötä lähtökohdat tähän vuoteen ovat erinomaiset. Tulemme tänä vuonna jatkamaan strategiaamme hankkia hoivakiinteistöjä joista saadaan sijoittajillemme pitkää ja hyvää vuokrakassavirtaa.”   Robert Landtman

eQ Liikekiinteistöt -rahasto sijoittaa Suomessa sijaitseviin toimitilakiinteistöihin, jotka pääosin ovat kaupan palveluille ja toimistokäyttöön tarkoitettuja rakennuksia. Vuonna 2015 rahaston tuotto oli +9,8% kulujen jälkeen. Rahaston omistuksessa on tällä hetkellä 11 kiinteistöä, joiden yhteisarvo on lähes 180 miljoonaa euroa.

eQ Liikekiinteistöt -rahaston salkunhoitaja Samuel Granvik:

”Rahaston alkuvuoden 2016 hankinnat käsittävät Salon keskustan K-citymarket kiinteistön sekä Helsingin Herttoniemessä, metroaseman vieressä, sijaitsevan Megahertsi-kauppakeskuksen. Rahasto omistaa nykyisellään 11 kiinteistöä yhteisarvoltaan lähes 180 miljoonaa euroa. Kohteiden sijainnit, vuokralaiset sekä vuokrasopimuskanta vastaavat hyvin rahaston tavoittelemaa pitkää ja vahvaa kassavirtaa. Rahaston tavoite on kehittyä yhdeksi Suomen merkittävimmistä ja arvostetuimmista, pitkäjänteisistä kiinteistösijoittajista.”   Samuel Granvik 

Kiinteistörahastoihimme voi tehdä merkintöjä neljä kertaa vuodessa ja niistä voi lunastaa varoja kaksi kertaa vuodessa. Suositeltava sijoitusaika kiinteistörahastoihimme on vähintään 3-5 vuotta ja rahastojen lunastuspalkkiot on porrastettu ajallisesti niin, että yli 5 vuoden mittaisesta sijoituksesta ei peritä lainkaan lunastuspalkkiota myyntihetkellä.

eQ Hoivakiinteistöt - Tutustu rahastoon ja sijoita

eQ Liikekiinteistöt - Tutustu rahastoon ja sijoita