27.12.2017

MiFID -direktiivi tulee voimaan 3.1.2018 koko EU-alueella

EU:n rahoitusmarkkinoita sääntelevä MiFID -direktiivi annettiin vuonna 2004. 3.1.2018 koko EU-alueella tulee voimaan MiFID II -direktiivi. 

Varainhoitoyhtiöiden asiakkaat on jo aiemman sääntelyn aikana luokiteltu ammattimaisiin ja ei-ammattimaisiin asiakkaisiin. Uuden sääntelyn myötä eniten muutoksia tulee nimenomaan ei-ammattimaisten asiakkaiden palveluihin.

Uuden sääntelyn velvoittamana joudumme tekemään ei-ammattimaisille asiakkailtamme aiempaa selvästi tarkemman soveltuvuusarvioinnin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että teemme kirjallisesti tai verkkosivuillamme yksityiskohtaisia kysymyksiä mm. asiakkaan sijoituskokemuksesta ja -tietämyksestä sekä taloudellisesta asemasta. Myös ammattimaisten asiakkaiden osalta selvitystarve laajenee, mutta selvästi vähemmän kuin ei-ammattimaisilla asiakkaillamme.  

Sääntelymuutokseen liittyen tulemme jatkossa antamaan kaikille asiakkaille aiempaa tarkempaa tietoa mm. eQ:sta, eQ:n palveluista, asiakasvarojen säilyttämisestä, sijoitusten riskeistä, kannustimista sekä sijoituksiin liittyvistä kuluista ja veloituksista.   

On hyvä, että rahoitusmarkkinoita säädellään tiukasti ja olemme isona varainhoitajana hyvin valmistautuneita tiukentuvaan sääntelyyn. Toivomme, että myös te asiakkaanamme suhtaudutte lisääntyviin tietotarpeisiin, tarkentuviin kysymyksiin ja meiltä saamiinne sähköpostitiedotteisiin positiivisesti. 

Lisätietoa MiFID II -sääntelystä saatte asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu(at)eq.fi / (09) 6817 8700 sekä asiakasyhteyshenkilöltänne. Myös Finanssivalvonnan sivuilla on tietoa uudesta sääntelystä.