04.03.2020

Maaperä ja siihen liittyvät kysymykset – tuleva iso ESG-teema sijoittajien pöydällä

Saara Kankaanrinta, Sanna Pietiläinen, Michaela Ramm-Schmidt

Fossiiliset polttoaineet ja niiden käyttö energiantuotannossa ja liikenteessä ovat olleet esillä paljon sijoittajien ESG-keskusteluissa. Entä ruokajärjestelmään liittyvät kestävyyskysymykset?

Tänään eQ:n aamiaisseminaarissa puhuimme ruokajärjestelmästä osana ESG-keskustelua. Aiheesta visioimassa oli Baltic Sea Action Groupin perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja Saara Kankaanrinta. Lisäksi BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt kertoi konkreettisesti BSAG:n työstä Carbon Action -hankkeessa ja siitä, miten nivotaan yhteen kaikki relevantit toimijat viljelijöistä ja yrityksistä päättäjiin.

Vilkasta keskustelua käytiin mm. seuraavista aiheista: Millainen ruokavalio tällä hetkellä rasittaa ilmastoa eniten? Miltä tulevaisuus näyttää, mitä syömme vuonna 2030? Miten ruuan tuotanto toimii tärkeänä osana ratkaisua meneillä olevassa ekologisessa kriisissä?

Ilmastonmuutoksen hillintä on tärkeä teema sijoitustoiminnassamme. Haluamme myös konsernina kantaa vastuuta ympäristöstämme. eQ asiakkaineen oli Baltic Sea Action Groupin eli BSAG:n suurin yksittäinen tukija vuonna 2019. Kun asiakkaamme sijoittavat eQ Sininen Planeetta-osuussarjaan, eQ maksaa 85% rahaston hallinnointipalkkiosta BSAG:lle. Vuotuinen tuki BSAG:lle tällä hetkellä on n. 60 000 euroa.

Lämmin kiitos kaikille tilaisuuteen osallistujille!