13.09.2021
Aleksi_kulma

eQ Kiinteistörahastot auki merkinnöille 30.9.2021

Pandemian vaikutukset kiinteistömarkkinaan ovat pienentyneet selvästi ja tunnelma markkinassa on positiivinen. eQ Kiinteistörahastojen näkymät ovat hyvät ja vakaat. Rahastojen tuotot ovat hyvällä tasolla ja molempien rahastojen tilat ovat lähes täyteen vuokrattuja. Rahastojen omistamat kohteet sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa. eQ Liikekiinteistöt -rahaston kohteista 74 % ja eQ Yhteiskuntakiinteistöt -rahaston kohteista 64 % sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

eQ Yhteiskuntakiinteistöt 30.6.2021
eQ Liikekiinteistöt 30.6.2021
Tuotto perustamisesta: + 9,0 %* p.a.
(perustettu 1.7.2012)
Kiinteistövarallisuus: 1 390 M€ **
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti: 8,8 vuotta
Vuokrausaste: 99 %
Kohteet: 118 kohdetta
Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen
Tuotto perustamisesta: + 8,4 %* p.a
(perustettu 31.12.2014)
Kiinteistövarallisuus: 1 037 M€ **
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti: 5,4 vuotta
Vuokrausaste: 93 %
Kohteet: 41 kohdetta
Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen
*Aiempi tuotto ei ole luotettava osoitus tulevasta tuotosta. Kaikissa esittämissämme kiinteistörahastojen tuottoluvuissa on huomioitu aina kaikki palkkiot (lukuun ottamatta lunastuspalkkiota), mutta ei sijoittajan mahdollisesti maksettavaksi tulevia veroja.
**Rahaston kiinteistöomaisuus arvostetaan ulkopuolisella arvioitsijalla kvartaaleittain

eQ Liikekiinteistöt

eQ Liikekiinteistöt -rahaston kohteiden arvostustasoihin tuli vuoden 2021 toisella neljänneksellä positiivisia muutoksia ja arvoja palautui kohti koronaa edeltävää tasoa. Myös vuokrauksessa saavutettiin hyviä tuloksia. eQ Liikekiinteistöt -rahaston perusta on kunnossa ja ns. alkutuottotaso 6,0 %.

eQ Liikekiinteistöt -rahasto on sopinut 800 miljoonan euron rahoitusjärjestelyn Aktian, Nordean, Dansken, LähiTapiolan ja Swedbankin kanssa. Tämä on erittäin merkittävä ja positiivinen asia ja se mahdollistaa rahaston kasvun pitkälle tulevaisuuteen. Vastuullisuus on keskeinen osa rahaston toimintakulttuuria ja tämän rahoituksen pankkilainaosuus on luokiteltu vihreäksi vastuulliseksi rahoitukseksi.

Lue lisää rahoitusjärjestelystä täältä

Rahastolla on käynnissä merkittäviä kehityshankkeita. Toisen vuosineljänneksen aikana on valmistunut Kalevan liikekeskus (kauppakeskus Kale) Tampereella, jossa päävuokralaisena ovat Kesko ja Isku.

Kauppakeskus KaleKauppakeskus Kalessa on käytössä uusi ekologinen jäähdytysratkaisu, joka minimoi kiinteistön kokonaisympäristövaikutuksia sekä parantaa energiatehokkuutta.

Lue lisääeQ Yhteiskuntakiinteistöt

eQ Yhteiskuntakiinteistöt rahaston osalta markkina kehittyi edelleen vahvasti ja ns. alkutuottotaso on 5,4%. Toisella vuosineljänneksellä kohteita hankittiin yhteensä noin 70 meur arvosta mm. Helsingin Meilahdesta, Espoon keskuksesta, Vantaan Tikkurilasta ja Tampereen yliopistollisen sairaalan alueelta. Rahastolla on käynnissä merkittäviä kehityshankkeita esimerkiksi Espoon oikeustalo, jossa vuokralaisena on Senaattikiinteistöt. Rahaston kehityshankkeet etenevät suunnitelmien mukaisesti.

eQ Kiinteistörahastot auki merkinnöille 30.9.2021

eQ Yhteiskunta- ja eQ Liikekiinteistöt ovat auki merkinnöille neljännesvuosittain ja lunastuksille puolivuosittain. Rahastojen seuraava merkintäpäivä on 30.9.2021. Rahastojen merkintä- ja lunastuspäivät voit tarkastaa rahastojen sivuilta:
eQ Yhteiskuntakiinteistöt
eQ Liikekiinteistöt

Kiinteistösijoittaminen on lähtökohtaisesti pitkäjänteistä sijoittamista. Suositeltu sijoitusaika eQ Kiinteistörahastoihin on vähintään viisi vuotta. Rahastojen perimä lunastuspalkkio on porrastettu sijoitusajan mukaan ja yli 5 vuoden sijoituksista ei peritä lunastuspalkkiota. Kuten kaikkeen sijoittamiseen, myös eQ:n Kiinteistörahastoihin sijoittamiseen liittyy riskejä, joista on kerrottu tarkemmin rahastoesitteissä. Pyydämme ystävällisesti tutustumaan niihin huolellisesti.

Rahastomerkintä on helpointa tehdä eQ:n verkkopalvelussa. Mikäli olet jo asiakkaamme, voit tehdä rahastosijoituksen kirjautumalla sisään palveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi. Mikäli olet tekemässä ensimmäistä eQ rahastosijoitustasi, rekisteröidy ensin asiakkaaksi osoitteessa www.eq.fi/fi/registration. Rekisteröityminen on maksuton ja se vie aikaa vain muutaman minuutin. Rekisteröitymisen jälkeen rahastomerkinnän tekeminen onnistuu omia pankkitunnuksia käyttäen.

Rekisteröidy tästä

Yhteisö/yritys voi valtuuttaa henkilön hallinnoimaan yhteisön/yrityksen salkkua verkkopalvelussamme täyttämällä valtuutuslomakkeen. Valtuutuslomakkeen saat täältä. Lomakkeessa on ohjeet verkkopalvelun käyttöönottoa varten.

Asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)eQ.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-16 (09) 6817 8700 (pvm/mpm).