02.12.2021
Aleksi_kulma

eQ:n kiinteistörahastot osoittivat jälleen vahvuutensa

Rahastot osoittivat jälleen vahvuutensa ja tuotot ovat olleet erinomaisia. Vuoden kolmannella vuosineljänneksellä eQ Liikekiinteistöt -rahaston tuotto oli 2,2 %* ja eQ Yhteiskuntakiinteistöt -rahaston 2,0 %*. Rahastojen jatkonäkymät ovat vahvat ja nettovuokratuotot ovat hyvällä tasolla. Kolmannen kvartaalin aikana onnistuimme hyvin sekä vuokrauksessa että uusien kohteiden hankinnoissa.

eQ Liikekiinteistöt –rahasto sopi 800 miljoonan euron vihreän rahoituspaketin elokuussa 2021 ja eQ Yhteiskuntakiinteistöt -rahasto sopi 700 miljoonan euron vihreän rahoituspaketin marraskuussa 2021. Järjestelyillä korvataan aiempi rahoitus sekä mahdollistetaan rahastojen merkittävä kasvupotentiaali tulevaisuuteen. Vastuullisuus on keskeinen osa eQ:n kiinteistörahastojen toimintakulttuuria ja koko lainafasiliteetti on luokiteltu vihreäksi vastuulliseksi rahoitukseksi. Rahoittajina järjestelyssä toimivat Nordea, Aktia, Danske Bank, Swedbank ja LähiTapiola.
eQ Yhteiskuntakiinteistöt 30.9.2021
eQ Liikekiinteistöt 30.9.2021
Tuotto perustamisesta: + 9,0 %* p.a.
(perustettu 1.7.2012)
Kiinteistövarallisuus: 1 497 M€ **
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti: 8,5 vuotta
Vuokrausaste: 99 %
Kohteet: 129 kohdetta
Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen
Tuotto perustamisesta: + 8,4 %* p.a
(perustettu 31.12.2014)
Kiinteistövarallisuus: 1 073 M€ **
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti: 5,2 vuotta
Vuokrausaste: 93 %
Kohteet: 42 kohdetta
Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen

*Aiempi tuotto ei ole luotettava osoitus tulevasta tuotosta. Kaikissa esittämissämme kiinteistörahastojen tuottoluvuissa on huomioitu aina kaikki palkkiot (lukuun ottamatta lunastuspalkkiota), mutta ei sijoittajan mahdollisesti maksettavaksi tulevia veroja.
**Rahaston kiinteistöomaisuus arvostetaan ulkopuolisella arvioitsijalla kvartaaleittain

eQ Liikekiinteistöt -rahaston kuulumisia kolmannelta vuosineljännekseltä 2021

eQ Liikekiinteistöt -rahaston perusta on kunnossa. Aktiivinen vuokraus jatkuu, kehitys- ja rakennushankkeita viedään eteenpäin ja uusia hankkeita suunnitellaan. Rahaston suunnitellut transaktio- ja kehityshanketavoitteet loppuvuodelle 2021 ja vuodelle 2022 näyttävät vahvoilta. Kolmannella vuosineljänneksellä hankittiin mm. Espoon Laajalahden paikalliskeskus Bredis II ja käynnistettiin uusi merkittävä rakennushanke Kivistön paikalliskeskus Vantaalla.

Rahasto sijoittaa Suomessa sijaitseviin toimitilakiinteistöihin. Kohteiden pääpaino on toimistoissa sekä liiketiloissa, jotka painottuvat erityisesti päivittäistavarakauppaan ja päivittäispalveluihin. Kohteet sijoittuvat pääasiassa Helsingin ja Tampereen seuduille sekä muihin suuriin kasvukeskuksiin.

eQ Yhteiskuntakiinteistöt -rahaston kuulumisia kolmannelta vuosineljännekseltä 2021

eQ Yhteiskuntakiinteistöt -rahaston perusta on kunnossa. Aktiivinen vuokraus jatkuu, kehitys- ja rakennushankkeita viedään eteenpäin ja uusia hankkeita suunnitellaan. Kolmannella vuosineljänneksellä hankittiin uusia kohteita mm. Helsingin Meilahdesta, jossa vuokralaisina HUS ja Kesko sekä kohde Vantaan Tikkurilasta, jossa vuokralaisina Esperi Saga ja Forenom.

Rahasto sijoittaa Suomessa sijaitseviin yhteiskunnallisesti tärkeisiin kiinteistöihin, joissa on pääosin hoivaan, koulutukseen ja terveyteen liittyvää liiketoimintaa. Kohteiden pääpaino on Helsingin seutu ja suuret kasvukeskukset.

Jälleen hyvät tulokset GRESB-vastuullisuusarvioinnissa

Gresp 2021eQ osallistui kolmatta vuotta peräkkäin kiinteistöalan maailmanlaajuiseen GRESB-vastuullisuusarviointiin. Kaikkineen tulokset paranivat molemmissa rahastoissa toistamiseen yli kymmenen pistettä edellisen vuoden tuloksista.

Lue lisää

eQ:n kiinteistörahastot auki merkinnöille 31.12.2021

eQ Yhteiskunta- ja eQ Liikekiinteistöt -rahastot ovat auki merkinnöille neljännesvuosittain ja lunastuksille puolivuosittain. Rahastojen seuraava merkintäpäivä on 31.12.2021. Rahastojen merkintä- ja lunastuspäivät voit tarkastaa rahastojen sivuilta:

Kiinteistösijoittaminen on lähtökohtaisesti pitkäjänteistä sijoittamista. Suositeltu sijoitusaika eQ kiinteistörahastoihin on vähintään viisi vuotta. Rahastojen perimä lunastuspalkkio on porrastettu sijoitusajan mukaan ja yli 5 vuoden sijoituksista ei peritä lunastuspalkkiota. Kuten kaikkeen sijoittamiseen, myös eQ:n kiinteistörahastoihin sijoittamiseen liittyy riskejä, joista on kerrottu tarkemmin rahastoesitteissä. Pyydämme ystävällisesti tutustumaan niihin huolellisesti.

Rahastomerkintä on helpointa tehdä eQ:n verkkopalvelussa. Mikäli olet jo asiakkaamme, voit tehdä rahastosijoituksen kirjautumalla sisään palveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi. Mikäli olet tekemässä ensimmäistä eQ rahastosijoitustasi, rekisteröidy ensin asiakkaaksi osoitteessa www.eq.fi/fi/registration. Rekisteröityminen on maksuton ja se vie aikaa vain muutaman minuutin. Rekisteröitymisen jälkeen rahastomerkinnän tekeminen onnistuu omia pankkitunnuksia käyttäen.

Rekisteröidy tästä

Yhteisö/yritys voi valtuuttaa henkilön hallinnoimaan yhteisön/yrityksen salkkua verkkopalvelussamme täyttämällä valtuutuslomakkeen. Valtuutuslomakkeen saat täältä. Lomakkeessa on ohjeet verkkopalvelun käyttöönottoa varten.

Asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)eQ.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-16 (09) 6817 8700 (pvm/mpm).