15.03.2022

Kiinteistösijoittaminen on pitkäaikaista ja pitkäjänteistä sijoittamista

Vuosi 2021 oli eQ:n kiinteistörahastoille erinomainen ja tuotot olivat hyviä. eQ Liikekiinteistöt -rahaston vuoden 2021 tuotto oli 8,9%* ja eQ Yhteiskuntakiinteistöt -rahaston 8,2%*. Sijoittajien saamat tuotot olivat tuotto-odotustemme mukaiset. Rahastojen kasvu jatkui ja niiden kiinteistövarallisuus kasvoi yli 2,3 miljardiin euroon. Rahastojen tuotto-odotus lähivuosille on 6-9 % p.a.* (kulujen jälkeen). Molempien rahastojen kiinteistöt sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla ja isoimmissa kasvukeskuksissa.

Kiinteistösijoittaminen on pitkäaikaista ja pitkäjänteistä sijoittamista. Suomen kiinteistömarkkinoilla vuokralaisten vuokranmaksukyvyssä tai tilantarpeessa ei näy heikkenemistä. Aiemmissa kriiseissä kiinteistösijoitukset salkussa ovat tasapainottaneet koko salkun heiluntaa ja myös käyttäytyneet tasaisemmin kuin esimerkiksi osakkeet.

*Aiempi tuotto ei ole luotettava osoitus tulevasta tuotosta.

eQ Yhteiskuntakiinteistöt
eQ Liikekiinteistöt
Tuotto perustamisesta: + 8,9 %* p.a.
(perustettu 1.7.2012)
Kiinteistövarallisuus: 1 703 M€ **
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti: 9,2 vuotta
Vuokrausaste: 98 %
Kohteet: 138 kohdetta
Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen
Tuotto perustamisesta: + 8,5 %* p.a
(perustettu 31.12.2014)
Kiinteistövarallisuus: 1 158 M€ **
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti: 5,6 vuotta
Vuokrausaste: 93 %
Kohteet: 45 kohdetta
Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen

*Aiempi tuotto ei ole luotettava osoitus tulevasta tuotosta. Kaikissa esittämissämme kiinteistörahastojen tuottoluvuissa on huomioitu aina kaikki palkkiot (lukuun ottamatta lunastuspalkkiota), mutta ei sijoittajan mahdollisesti maksettavaksi tulevia veroja.
**Rahaston kiinteistöomaisuus arvostetaan ulkopuolisella arvioitsijalla kvartaaleittain

Kohti hiilineutraaliutta

Hiilineutraali

eQ:n kiinteistörahastojen tavoitteena on hiilineutraalius energiankulutuksessa vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää

 
eQ Liikekiinteistöt

eQ Liikekiinteistöt –rahaston käyttötarkoitusjakauma on laaja ja rahaston omistamia kiinteistökohteita on toimistojen (28%) lisäksi mm. liiketilat (23%), päivittäistavarakauppa (22%) ja päivittäispalvelut (11%). Salkun aluejakauma painottuu pääkaupunkiseudulle.

Rahasto hankki kohteita vuoden 2021 viimeisen vuosineljänneksen aikana noin 100 miljoonalla eurolla. Kohteita hankittiin pääkaupunkiseudulta sekä Tampereelta. Kohteet olivat pääosin toimistokohteita vahvoilla sijainneilla. Vuoden 2021 viimeisellä vuosineljänneksellä solmittiin vuokrasopimuksia yhteensä 14.000m2 ja myytiin vuonna 2021 valmistunut kehityshanke, pysäköintilaitos Helsingistä. Varat sijoitettiin heti uusiin kohteisiin. Rahasto on saanut myös lisätuottoja viime vuosina hankekehityksestä (mm. paikalliskeskus Kale, Tampere), aktiivisesta vuokraustoiminnasta, onnistuneista hankinnoista sekä kiinteistösalkun muokkauksesta.

eQ Yhteiskuntakiinteistöt

eQ Yhteiskuntakiinteistöt –rahaston käyttöjakauman suurimpia kohteita ovat terveyspalvelut (31%), ikääntyneiden palveluasuminen (20%) ja opetus- ja tutkimustoiminta (19%). Salkun aluejakauma painottuu pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Turkuun.

Rahasto hankki kohteita vuoden 2021 viimeisen vuosineljänneksen aikana noin 180 miljoonalla eurolla. Hankinnat tehtiin pääosin Jyväskylässä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Jyväskylästä hankittiin Jyväskylän kaupungilta portfolio, joka on pääosin Jyväskylän ammattikorkeakoulun käytössä pitkällä sopimuskaudella. eQ Yhteiskuntakiinteistöt –rahasto osti myös Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:ltä kahdeksan kiinteistön portfolion. Kiinteistöt sijaitsevat hyvillä sijainneilla eri puolilla Tamperetta ja ovat pääosin sote-käytössä. Lisäksi rahastossa on käynnissä useita kehitys- ja rakennushankkeita pääkaupunkiseudulla.

Rahasto on saanut lisätuottoja viime vuosina hankekehityksestä (mm. Chydenia ja Haartmaninkatu Helsingissä), aktiivisesta vuokraustoiminnasta, hyvin onnistuneista hankinnoista sekä kiinteistösalkun muokkauksesta.

eQ:n kiinteistörahastot auki merkinnöille 31.3.2022

eQ Yhteiskuntakiinteistöt ja eQ Liikekiinteistöt -rahastot ovat auki merkinnöille neljännesvuosittain ja lunastuksille puolivuosittain. Rahastojen seuraava merkintäpäivä on 31.3.2022. Rahastojen merkintä- ja lunastuspäivät voit tarkastaa rahastojen sivuilta:

eQ Liikekiinteistöt

Kiinteistösijoittaminen on lähtökohtaisesti pitkäjänteistä sijoittamista. Suositeltu sijoitusaika eQ:n kiinteistörahastoihin on vähintään viisi vuotta. Rahastojen perimä lunastuspalkkio on porrastettu sijoitusajan mukaan ja yli 5 vuoden sijoituksista ei peritä lunastuspalkkiota. Kuten kaikkeen sijoittamiseen, myös eQ:n kiinteistörahastoihin sijoittamiseen liittyy riskejä, joista on kerrottu tarkemmin rahastoesitteissä. Pyydämme ystävällisesti tutustumaan niihin huolellisesti.

Rahastomerkintä on helpointa tehdä eQ:n verkkopalvelussa. Mikäli olet jo asiakkaamme, voit tehdä rahastosijoituksen kirjautumalla sisään palveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi. Mikäli olet tekemässä ensimmäistä eQ rahastosijoitustasi, rekisteröidy ensin asiakkaaksi osoitteessa www.eq.fi/fi/registration. Rekisteröityminen vie aikaa vain muutaman minuutin. Rekisteröitymisen jälkeen rahastomerkinnän tekeminen onnistuu omia pankkitunnuksia käyttäen.

Rekisteröidy tästä


Yhteisö/yritys voi valtuuttaa henkilön hallinnoimaan yhteisön/yrityksen salkkua verkkopalvelussamme täyttämällä valtuutuslomakkeen. Valtuutuslomakkeen saat täältä. Lomakkeessa on ohjeet verkkopalvelun käyttöönottoa varten.

Asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)eQ.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-16 (09) 6817 8700 (pvm/mpm).