09.03.2018

Kiinteistömarkkinoille odotetaan jälleen aktiivista vuotta

Vilkas aktiviteetti Suomen kiinteistömarkkinoilla jatkui vuoden 2017 aikana, ja edellisen vuoden ennätysvolyymi ylittyi peräti 38 prosentilla, ylittäen 10 miljardin euron rajan. Kaupankäynti oli erityisen vilkasta vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, ja ajanjakso nouseekin kotimaisen kiinteistöalan asiantuntijaorganisaation KTI:n vuonna 2001 alkaneen historian vilkkaimmaksi. 

Toimialan asiantuntijoiden näkemyksen mukaan hyvän talouskehityksen jatkuessa tulee kiinteistömarkkinoiden likviditeetti pysymään korkeana myös vuonna 2018. Kiinteistösijoitusten houkuttelevuutta lisää Suomen parantunut taloustilanne, edelleen jatkuva matala korkotaso sekä lainarahan hyvä saatavuus. Vuokramarkkinoiden ennustetaan piristyvän hyvän talouskehityksen ja investointihalukkuuden kasvun myötä. Riskit kulminoituvat yleisen talouden (vuokralaisten vuokranmaksukyky sekä mahdollinen vuokratasojen muutos) ja korkotasojen kehitykseen sekä muiden sijoitustuotteiden tuotto-odotuksiin ja niiden kilpailukykyyn. Kiinteistösijoittamisessa on aina läsnä myös itse kiinteistöihin mm. vuokrattavuuteen, toiminnallisuuteen, sijainteihin sekä teknisiin ominaisuuksiin liittyvät riskit. Lähde: KTI, Newsec, eQ 

eQ Kiinteistörahastoilla erinomainen tuottovuosi 2017

eQ KiinteistötiimieQ Varainhoito on ollut edelläkävijä suoraan kiinteistöihin sijoittavissa erikoissijoitusrahastoissa. eQ Hoivakiinteistöt –erikoissijoitusrahasto perustettiin 2012 ja se oli ensimmäinen kiinteistörahasto, jonka säännöt Suomen Finanssivalvonta vahvisti. eQ Liikekiinteistöt –erikoissijoitusrahasto on toiminut vuodesta 2014 alkaen.

Vuosi 2017 oli molempien rahastojen osalta erittäin aktiivinen. Rahastojen kiinteistöomaisuus kasvoi vuoden aikana yhteensä 400 miljoonaa euroa ollen vuoden lopussa 1 273 miljoonaa euroa. Pääomia rahastoissa oli vuoden viimeisenä päivänä 967 miljoonaa euroa.

Rahastojen vuoden 2017 tuloista noin 70 prosenttia oli vuokrakassavirtaperusteista ja 30 prosenttia arvonmuutoksia. Suuri osa arvonmuutoksista luotiin eQ:n kiinteistötiimin kahdeksan kiinteistöammattilaisen osaamista hyödyntämällä eli hankekehityksen, hankintaosaamisen, investointien ja vuokrauksen aktiivisen toiminnan kautta. 

Vuoden 2017 tuotot olivat molempien rahastojen kohdalla erinomaisia:

eQ Hoivakiinteistöt 
Tuotto vuonna 2017 + 10,1 %*  
Tuotto perustamisesta (1.7.2012) +9,0 %* p.a. 

Tutustu rahaston kuukausikatsaukseen
eQ Liikekiinteistöt 
Tuotto vuonna 2017 + 10,7 %*  
Tuotto perustamisesta (31.12.2014) +10,4 %* p.a.

Tutustu rahaston kuukausikatsaukseen
 *Aiempi tuotto ei ole luotettava osoitus tulevasta tuotosta.
Tero Estovirta
"Vuosi 2018 on alkanut hyvin samankaltaisissa olosuhteissa kuin 2017 toteutui. Mikäli yleinen talouskehitys jatkuu vahvana, niin odotettavissa on aktiivinen ja tapahtumarikas vuosi. Me tulemme vuonna 2018 panostamaan perusliiketoiminnan lisäksi erityisesti hankekehitykseen, vuokraukseen sekä manageerauksen kehittämiseen.”

Tero Estovirta, Johtaja Kiinteistösijoitukset

Sijoittaminen eQ Kiinteistörahastoihin on helppoa

eQ:n Kiinteistörahastot ovat auki merkinnöille neljännesvuosittain ja lunastuksille puolivuosittain. Rahastojen kuluva merkintäjakso päättyy 31.03.2018 (Merkintäilmoitus ja -maksu tulee olla toimitettu eQ:lle kiirastorstaina 29.3.2018 klo 18 mennessä).

Kiinteistösijoittaminen on lähtökohtaisesti pitkäjänteistä sijoittamista. Suositeltu sijoitusaika on vähintään viisi vuotta. Rahastojen (ei rahastoyhtiön) perimä lunastuspalkkio on porrastettu sijoitusajan mukaan ja yli 5 vuoden sijoituksista ei peritä lainkaan lunastuspalkkiota. Kuten kaikkeen sijoittamiseen, myös eQ:n Kiinteistörahastoihin sijoittamiseen liittyy riskejä, joista on kerrottu tarkemmin rahastoesitteissä, joihin pyydämme ystävällisesti tutustumaan.

 
Yksityissijoittajan on helpointa tehdä rahastomerkintä eQ:n verkkopalvelussa. Mikäli olet jo asiakkaamme, voit tehdä rahastosijoituksen kirjautumalla sisään palveluun. Mikäli olet tekemässä ensimmäistä eQ rahastosijoitustasi, rekisteröidy ensin asiakkaaksi osoitteessa www.eq.fi/fi/registration. Rekisteröityminen on maksuton ja se vie aikaa vain muutaman minuutin. Rekisteröitymisen jälkeen voit tehdä rahastomerkintöjä omia pankkitunnuksiasi käyttäen tai halutessasi luoda käyttäjätunnuksen ja salasanan. Yritys- ja yhteisöasiakkaita pyydämme olemaan yhteydessä eQ:n asiakaspalveluun.eQ Hoivakiinteistöt - Tutustu rahastoon ja sijoita

eQ Liikekiinteistöt - Tutustu rahastoon ja sijoita

Asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)eQ.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-16 (09) 6817 8700 (pvm/mpm).