10.03.2020

Vuosi 2019 oli eQ Kiinteistörahastoille menestyksekäs

Sijoittajien saamat tuotot olivat tuotto-odotustemme mukaiset, rahastojen kasvu jatkui ja niiden kiinteistövarallisuus kasvoi yli 2,3 miljardiin euroon. Markkinatilanne on näkemyksemme mukaan edelleen suotuisa ja näkymät molemmissa rahastoissa ovat likvidien markkinoiden heilunnasta huolimatta hyvät. Molempien rahastojen kiinteistöt sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla ja muissa isoimmissa kasvukeskuksissa. Rahastojen tuotto-odotus lähivuosille on 6-9 % p.a.* (kulujen jälkeen). 

eQ Hoivakiinteistöt –rahastoon ei oteta uusia merkintöjä vastaan 31.3.2020. Rahastoon tuli vuoden vaihteessa paljon uusia merkintöjä ja tällä toimenpiteellä haluamme pitää yllä eQ Hoivakiinteistöt rahaston sijoitusastetta ja turvata rahaston nykyisten osuudenomistajien tuottoa. Uusia merkintöjä eQ Hoivakiinteistöt rahastoon voi tehdä jälleen 30.6.2020.

Vastuullisuus eQ Kiinteistörahastoissa

Ympäristö- ja ilmastoasiat ovat keskeinen teema kiinteistösijoituksiamme koskevassa vastuullisuusjohtamisessa. Valinnoissamme pyrimme löytämään mahdollisimman vähähiilisiä vaihtoehtoja. Jo vuoden 2018 alusta lähtien sekä Liike- että Hoivakiinteistöt -rahastojen kohteissa on käytetty uusiutuvaa tuulivoimalla tuotettua ostosähköä. Lisäksi uudiskohteissamme tutkitaan aina geoenergian ja aurinkosähkön käyttömahdollisuus. Olemme vuoden 2019 aikana kiinteistöissämme kasvattaneet aurinkovoimaloidemme määrää kolmesta kuuteen ja maalämpöjärjestelmien käyttöönottoa 13:sta 22:een.

Vuoden 2019 vastuullisuustapahtumat:

eQ Liikekiinteistöt

eQ Liikekiinteistöt rahasto sijoittaa Suomessa sijaitseviin toimitilakiinteistöihin. Rahaston strategiassa painotetaan kohteita, joissa on mahdollisimman laaja potentiaalinen vuokralaiskanta, joka maksaa tasaista ja vahvaa vuokrakassavirtaa. Pääpaino on kaupan palveluille ja toimistokäyttöön tarkoitetuissa kohteissa, jotka sijaitsevat Helsingin ja Tampereen alueilla sekä suurissa kaupungeissa ja niiden ympäristössä. Rahasto on normaalisti auki merkinnöille 31.3.2020.

Jakauma alueittain eQ Liikekiinteistöt

Käyttötarkoitusjakauma eQ Liikekiinteistöt

Tuottokehitys
Tuotto perustamisesta (31.12.2014): + 9,2 % p.a *
3 kk 2,9 %
6 kk 4,7 %
12 kk 7,7 %
3 v p.a 8,5 %

Kiinteistövarallisuus: 1 087 M€ **
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti:5,4 vuotta 
Vuokrausaste: 95 %
Kohteet:50 kohdetta

*Aiempi tuotto ei ole luotettava osoitus tulevasta tuotosta. Kaikissa esittämissämme kiinteistörahastojen tuottoluvuissa on huomioitu aina kaikki palkkiot (lukuun ottamatta lunastuspalkkiota), mutta ei sijoittajan mahdollisesti maksettavaksi tulevia veroja.

**Rahaston kiinteistöomaisuus arvostetaan ulkopuolisella arvioitsijalla kvartaaleittain.

eQ Hoivakiinteistöt

eQ Hoivakiinteistöt rahasto sijoittaa Suomessa sijaitseviin hoiva-, palvelu- ja yhteiskunta-kiinteistöihin, joissa harjoitetaan hoivaan, koulutukseen tai terveyteen liittyvää liiketoimintaa näihin erikoistuneiden toimijoiden toimesta. Kohteiden sijainnissa pääpaino on suurissa kaupungeissa ja niiden ympäristöissä ja vuokralaisina ovat merkittävät sekä yksityisen että julkisen sektorin toimijat. Rahasto auki seuraavan kerran merkinnöille 30.6.2020.

Jakauma alueittain eQ Hoivakiinteistöt

Käyttötarkoitusjakauma eQ Hoivakiinteistöt 

Tuottokehitys
Tuotto perustamisesta (1.7.2012) 9,0% p.a.*
3 kk 2,2 %
6 kk 4,4 %
12 kk 9,1 %
3 v p.a. 9,5%

Kiinteistövarallisuus: 1 237 **
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti:10,1 vuotta ***
Vuokrausaste: 99 % 
Kohteet:161 kohdetta
Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen

*Aiempi tuotto ei ole luotettava osoitus tulevasta tuotosta. Kaikissa esittämissämme kiinteistörahastojen tuottoluvuissa on huomioitu aina kaikki palkkiot (lukuun ottamatta lunastuspalkkiota), mutta ei sijoittajan mahdollisesti maksettavaksi tulevia veroja.

**Rahaston kiinteistöomaisuus arvostetaan ulkopuolisella arvioitsijalla kvartaaleittain.

***Sisältäen rakenteilla olevien hankkeiden vuokrasopimukset

eQ Kiinteistörahastojen tuotto-osuudet irtoavat rahastosta 31.3.2020

Kaikille eQ Hoivakiinteistöt ja eQ Liikekiinteistöt rahastojen rahasto-osuudenomistajille jaetaan tuottona heidän omistustensa suhteessa vuosittain vähintään määrä, joka on kolme neljäsosaa (3/4) Rahaston edellisen tilikauden voitosta, pois lukien realisoitumattomat arvonmuutokset. Viime vuosina tuotonjaon määräksi on määritelty kuusi prosenttia edellisen vuoden vaihteen (31.12.) rahasto-osuuden arvosta *. Sijoittajat, jotka sijoittivat ensimmäistä kertaa eQ Kiinteistörahastoihin vuoden 2019 aikana saavat tuoton ensimmäistä kertaa keväällä 2020. Tuotonjako maksetaan osuudenomistajille tuoton irtoamispäivänä osuudenomistajarekisteriin merkityille osuudenomistajille. Rahastojen sääntöjen mukaan tuotonjako tapahtuu uusina rahasto-osuuksina. Osuudenomistajat saavat rahasto-osuuksia 31.3.2020 arvolla. Ne sijoittajat, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa tuoton pankkitililleen, saavat maksun tililleen huhtikuun alkupuolella. Kiinteistörahastojen vuosittainen tuotonjako on suomalaiselle yksityishenkilölle verotettavaa pääomatuloa riippumatta tuotonjakotavasta (uusina osuuksina/rahana pankkitilille). eQ hoitaa tästä tulosta yksityisasiakkaan puolesta automaattisesti ennakonpidätyksen sekä ilmoituksen verottajalle. Lisätietoja tuotonjaosta löydät eQ Kiinteistörahasto-oppaasta.

Tietoa eQ rahastojen tuotonmaksusta 2020

eQ Varainhoidon asiakkaana sinulla on mahdollisuus seurata sijoitustasi eQ:n Verkko-palvelussa. Verkkopalvelussa pääset tarkastelemaan ja päivittämään omia tietojasi, seuraamaan eQ:ssa olevien sijoitustesi tilannetta sekä antamaan niihin liittyviä toimeksiantoja. Verkkopalvelussa voit hoitaa sijoituksiasi missä ja milloin vain. Kirjautumaan palveluun pääset verkkosivuiltamme verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

*Tuotonjaon määrästä päättää rahastoyhtiö ja se voi vaihdella vuosittain.

eQ Liikekiinteistöt seuraavan kerran auki merkinnöille 31.3.2020

eQ Hoiva- ja eQ Liikekiinteistöt ovat auki merkinnöille neljännesvuosittain ja lunastuksille puolivuosittain. eQ Liikekinteistöjen seuraava merkintäpäivä on 31.3.2020 ja eQ Hoivakiinteistöjen 30.6.2020. Rahastojen merkintä- ja lunastuspäivät voit tarkastaa rahastojen sivuilta:

eQ Hoivakiinteistöt
eQ Liikekiinteistöt

Mikäli sinulla ei ole vielä eQ:n verkkopalvelua käytössäsi, voit rekisteröityä palveluun tämän linkin kautta: 

REKISTERÖIDY VERKKOPALVELUUMME TÄSTÄ

Rekisteröityminen on maksuton ja se vie aikaa vain muutaman minuutin. Rekisteröitymisen jälkeen rahastomerkinnän tekeminen onnistuu omia pankkitunnuksia käyttäen. Yritys- ja yhteisöasiakkaita pyydämme olemaan yhteydessä eQ:n asiakaspalveluun.


Asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)eQ.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-16 (09) 6817 8700 (pvm/mpm).