22.04.2014
eQ Varainhoidon perustama eQ PE VI North –sijoitusohjelma kasvoi 20 miljoonalla eurolla 84 miljoonaan euroon 17.4.2014, kun eQ PE VI North–rahasto toteutti toisen sulkemisensa.

eQ PE VI North–sijoitusohjelma sijoittaa pääomarahastojen kautta pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin Pohjois-Euroopassa. Sitoumuksia tehdään uusiin, perustettaviin rahastoihin ja lisäksi ostetaan sijoitussitoumuksia jälkimarkkinoilta. Sijoitustoiminta on käynnistynyt vauhdikkaasti, sillä ohjelmasta on tehty jo seitsemän sitoumusta, joista viisi on jälkimarkkinatransaktioita.

Lisäksi rahasto jatkaa edelleen varojen keruuta ja sen lopullinen sulkeminen tullaan tekemään ennen kesäkuun loppua 2014. Sijoitusohjelman kokonaistavoite on 100 miljoonaa euroa.

eQ Varainhoito Oy:n pääomasijoitustoiminnan johtaja Staffan Jåfs toteaa: ”Alhaisessa korkoympäristössä ja osakemarkkinoiden jo pitkään jatkuneen hyvän kehityksen myötä, sijoittajien fokus kääntyy yhä enemmän vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Uusi rahastomme vahvistaa asemamme johtavana suomalaisena pääomarahastosijoitusten palveluntarjoajana. Rahasto on saanut hyvän vastaanoton erityisesti säätiöiden keskuudessa ja olemme erityisen iloisia viiden uuden sijoittajan mukaan tulosta. Tarjoamme asiakkaillemme kanavan pohjoiseurooppalaisiin listaamattomiin voitollisiin kasvuyrityksiin, joissa tuotto-odotus on listattua markkinaa korkeampi. Pääomasijoittamisessa managerivalinta on hyvin keskeisessä asemassa sillä ero parhaiden ja heikoimpien tuotoissa on merkittävä. eQ:n tiimillä on erinomainen tuottohistoria ja näyttö markkinoiden parhaiden rahastomanagereiden löytämisestä ja pitkäaikaisten kohderahastosuhteiden myötä meillä on myös taattu pääsy parhaisiin, paikallisiin rahastoihin.”

Lisätietoja: Staffan Jåfs, Johtaja, pääomasijoitukset, eQ Varainhoito Oy, puh. 09 6817 8736