22.12.2014
Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Emil Aaltosen säätiö ovat allekirjoittaneet eQ Varainhoidon kanssa monivuotisen sopimuksen, jolla ne ulkoistavat pääoma- ja muiden vaihtoehtoisten sijoitustensa hallinnoinnin eQ Varainhoidolle. Ulkoistaminen koskee sekä olemassa olevia että jatkossa tehtäviä uusia sijoituksia. Uudet sijoitukset tehdään Suomen Kulttuurirahaston ja eQ Varainhoidon aiemmin syksyllä perustaman rakenteen kautta, jonka lopullinen koko nousee 120 miljoonaan euroon. Lisäksi eQ vastaa Suomen Kulttuurirahaston, Jenny ja Antti Wihurin rahaston ja Emil Aaltosen säätiön jo olemassa olevan pääomarahastosijoitusten kannan hallinnoinnista. Tämän kannan yhteismäärä on noin 200 miljoonaa euroa.

”Olemme hyvin iloisia siitä, että tuotekohtainen yhteistyömme pääomasijoituksissa Jenny ja Antti Wihurin rahaston kanssa laajenee ja monipuolistuu ja pääsemme myös Emil Aaltosen säätiön kanssa yhteistyöhön pääomasijoituspuolella. Olemme kotimainen toimija, jolla on maailmanlaajuinen kontaktiverkosto pääomasijoitusmarkkinoilla. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ”avaimet käteen”-ratkaisun”, toteaa eQ Varainhoidon pääomasijoitusten johtaja Staffan Jåfs.

”Säätiöiden sijoitushorisontti on ikuinen ja pääomasijoitukset ovat luonteeltaan pitkäaikaisia. Sijoitusfilosofiaamme on aina kuulunut yritystoimintaan osallistuminen ja hyvien yritysten kasvun rahoittaminen. Tämän takia pääomasijoitukset ovat myös jatkossa keskeinen osa sijoitusallokaatiotamme”, toteaa Jenny ja Antti Wihurin rahaston asiamies Arto Mäenmaa. ”Säätiöt pyrkivät järjestämään sijoitustoimintansa järkevästi ja meille tarjottu mahdollisuus liittyä jo käynnissä olevaan, räätälöityyn sijoitusohjelmaan tehostaa varojemme sijoittamista ja vapauttaa resursseja”, sanoo Emil Aaltosen säätiön asiamies Kari Mustakallio.

Lisätietoja:

Staffan Jåfs, johtaja pääomasijoitukset, eQ Varainhoito Oy
040-8309045 / staffan.jafs(at)eQ.fi