02.07.2015
eQ Varainhoito on kerännyt hallinnoimiinsa kiinteistörahastoihin alkuvuoden aikana yli 100 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Kiinteistörahastojen kokonaissijoituskapasiteetti on nyt yli 540 miljoonaa euroa. eQ Varainhoito hallinnoi kahta kiinteistörahastoa, eQ Liikekiinteistöt ja eQ Hoivakiinteistöt -rahastoa. Rahastot ovat aktiivisia markkinoilla ja hankkineet kiinteistöjä tasaisesti koko alku vuoden ajan. Viimeisimmät hankinnat tehtiin kesä-, heinäkuun vaihteessa.

Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt -rahasto on täydentänyt kiinteistöomaisuuttaan kahdella kaupalla. Rahasto on ostanut Seinäjoen Päivölän K-citymarket kiinteistön NV Property Fund I Ky -rahastolta. Toinen ostettu kiinteistö on Tampereen Kauppakatu 4, pääkäyttäjänään Nordea ja myyjänä Peab Invest Oy.

Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt -rahasto on täydentänyt kiinteistöomaisuuttaan neljällä kaupalla. Rahasto on ostanut Invalidisäätiölle vuokratut kaksi kiinteistöä Helsingin Metsälästä. Myyjinä olivat Invalidisäätiö ja Real Estate Fund Finland I Ky. Kaksi muuta hankintaa olivat syksyllä 2014 tehtyjen portfoliokauppoihin liittyvät vanhusten palvelukiinteistö sekä päiväkoti.

”eQ:n panostus kiinteistövarainhoitoon etenee suunnitellusti. Sijoittajakysyntä on ollut erityisen hyvä. Nyt ostetut kohteet sopivat mainiosti rahastojen strategioihin. Lähtökohtamme on hankkia moderneja kiinteistöjä parhailta sijainneilta, vahvoilla vuokralaisilla sekä pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla.” toteaa eQ Varainhoidon kiinteistösijoitusten johtaja, Tero Estovirta.

eQ Kiinteistörahastot ovat avoinna merkinnöille neljä kertaa vuodessa ja lunastuksille kaksi kertaa vuodessa. Rahastojen tavoitteena on jakaa 6 %:n vuotuinen tuotto ja kokonaistuottotavoitteet ovat 8-10 % vuodessa.

 

Helsinki 2.7.2015

eQ Varainhoito Oy

   

Lisätietoja:

Tero Estovirta, Johtaja, Kiinteistösijoitukset, eQ Varainhoito Oy, puh. +358 50 593 6194 / tero.estovirta@eQ.fi