02.05.2016

LEHDISTÖTIEDOTE

2.5.2016, klo 9:00

eQ Liikekiinteistöt -rahasto on ostanut viisi kaupan kiinteistöä Citycon Oyj:ltä. Kaupan arvo on noin 74 miljoonaa euroa. Kiinteistöjen yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on noin 47.000 m2. Kohteista kolme sijaitsee pääkaupunkiseudulla, yksi Tampereen ja yksi Turun seudulla. Päävuokralaisina hankituissa kohteissa ovat Ruokakesko Oy sekä Tokmanni Oy.

”Kauppa vastaa erinomaisesti eQ Liikekiinteistöt -rahaston strategiaa sijoittaa vakaaseen ja ennustettavaan vuokrakassavirtaan pitkäaikaisesti kestävillä kaupallisilla sijainneilla. Nyt ostetun salkun arvosta suurin osa tulee pitkillä sopimuksilla vuokratuista päivittäistavarakauppakohteista Helsingissä ja Espoossa.”, toteaa eQ Varainhoidon sijoitusjohtaja ja eQ Liikekiinteistöt -rahaston vastaava salkunhoitaja Samuel Granvik.

Joulukuussa 2014 toimintansa aloittaneen eQ Liikekiinteistöt -rahaston kiinteistöomaisuus nousee kaupan myötä noin 250 miljoonaan euroon. Rahasto omistaa nykyisellään 17 liike- ja toimistokiinteistöä Suomen vahvimmissa alue- ja kasvukeskuksissa.

eQ Liikekiinteistöt -rahasto sijoittaa varansa suomalaisiin toimitilakiinteistöihin. Rahasto on avoinna merkinnöille neljä kertaa vuodessa ja lunastuksille kaksi kertaa vuodessa. Rahaston tavoitteena on jakaa 6%:n vuotuinen tuotto ja kokonaistuottotavoite on 7-10 % vuodessa. eQ Liikekiinteistöt -rahaston tuotto perustamisesta on ollut 9,6 % p.a.

Helsinki 2.5.2016

eQ Varainhoito Oy

Lisätietoja:

Tero Estovirta, Johtaja, Kiinteistösijoitukset, eQ Varainhoito Oy, puh. +358 50 593 6194 / tero.estovirta(at)eQ.fi