13.09.2018
LEHDISTÖTIEDOTE

eQ Varainhoito on 6.9.2018 tehdyssä lopullisessa sulkemisessa kerännyt ennätysmäärän 175 miljoonaa euroa Pohjois-Eurooppaan sijoittavaan eQ PE X North -rahastoon. Samalla eQ toteutti toisen jälkimarkkinarahastonsa eQ PE SF II:n lopullisen sulkemisen 135 miljoonan euron kokoisena. Molempien rahastojen ensimmäinen sulkeminen tehtiin tammikuussa 2018.

eQ PE X North on rahastojen rahasto, jonka kohderahastot sijoittavat oman pääoman ehtoisesti pohjoiseurooppalaisiin, pieniin ja keskisuuriin, listaamattomiin yhtiöihin. Rahaston salkussa tulee olemaan noin kymmenen rahastoa, joiden kautta sijoitukset hajautetaan laajasti eri toimialoille, maantieteellisille alueille ja eri kehitysvaiheisiin. Kaikki salkkuyhtiöt ovat toiminnaltaan vakaita, voitollisia ja tyypillisesti kassavirtapositiivisia. Sitoumuksia tehdään sekä uusiin, perustettaviin rahastoihin että jälkimarkkinoilta ostettaviin rahastoihin.

eQ PE SF II on eQ:n toinen jälkimarkkinarahasto. Se sijoittaa samalla fokuksella kuin eQ PE X North, mutta ainoastaan jälkimarkkinoilta ostettaviin rahastoihin.

Staffan Jåfs, joka vastaa eQ:n private equity -tiimistä kommentoi:
”Kysyntä uutta Eurooppa -rahastoamme kohtaan on ollut vahvaa. Sekä Suomessa että maailmalla sijoittajat nostavat vaihtoehtoisten sijoitusten osuutta salkussa. Merkittävä osa molempien rahastojen sijoittajista on ohjelmasijoittajia, joille eQ rakentaa private equity -salkkua systemaattisesti. Pääosa sijoittajistamme on suomalaisia instituutiosijoittajia ja varakkaita yksityishenkilöitä. Lisäksi yli 10 % eQ PE X -rahaston sitoumuksista on kansainvälisiltä asiakkailta.

eQ Varainhoidon private equity -tiimi on Pohjoismaiden kokeneimpia rahastosijoitustiimejä, jolla on pääsy myös nopeasti täyteen kerättäviin rahastoihin. Nyt kerättyyn eQ PE X North -rahastoon on jo tehty yksi sitoumus uuteen, perustettuun rahastoon ja lisäksi salkussa on eQ PE SF II:n kautta jo 47 yhtiötä.

Myös uusia tuotteita on tulossa: eQ Private Credit II –rahaston ensimmäinen sulkeminen tehdään lokakuussa 2018 ja seuraava, Pohjois-Amerikkaan sijoittava private equity –rahasto tekee ensimmäisen sulkemisen tammikuussa 2019.”

Helsinki 13.9.2018

eQ Varainhoito Oy

Lisätietoja:

Staffan Jåfs, johtaja, pääomasijoitukset, eQ Varainhoito Oy, puh: +358 (9) 6817 8736
staffan.jafs(at)eQ.fi