Mihin eQ Rahastoihin juuri nyt kannattaisi sijoittaa? Sijoitus­kohteen valinta riippuu aina sijoitus­horisontistasi, tuotto­tavoitteestasi ja siitä, miten paljon riskiä haluat ottaa. eQ Varainhoidon sijoitus­tiimi käy läpi rahastot, joita pidämme tällä hetkellä mielen­kiintoisimpina.

eQ:n rahastosuosikit:

eQ Kehittyvät Markkinat Osinko 
Tälle vuodelle kehittyvillä osakemarkkinoilla odotetaan erittäin vahvaa tuloskasvua ja lisäksi tuloskasvuennusteita on nostettu alkuvuonna. Kehittyvien osakemarkkinoiden arvostus on kuitenkin mielestämme yhä maltillinen, ja rahaston osakkeet myös kasvavat vahvasti. Rahaston sijoituskohteena olevilla yhtiöillä on keskimäärin erittäin vahva tase, mikä on osa riskienhallintaa.

Jukka-Pekka Leppä, rahaston salkunhoitaja

eQ Vaihtuva Korko 
Rahasto sopii erinomaisesti markkinatilanteeseen, jossa korot nousevat. Vaihtuvakorkoisten velkakirjojen kupongit kasvavat korkotason noustessa, mikä tukee rahaston tuottoa. Rahaston sijoituksilla on lisäksi korkea luottoluokitus ja laaja hajautus.

Antti Savelainen, rahaston salkunhoitaja

eQ Eurooppa Aktiivi
Rahasto sijoittaa varansa eurooppalaisiin kasvaviin laatuyhtiöihin. Rahaston yhtiöillä on aitoa kilpailuetua ja markkinoita nopeampi kasvu, mikä pitkällä tähtäimellä mahdollistaa paremmat tuotot. Aitoon laatuun ja kasvuun kannattaa aina sijoittaa.

Dick Lund, salkunhoitaja


eQ Liikekiinteistöt
Rahasto sijoittaa Suomessa sijaitseviin toimitilakiinteistöihin, pääpaino kaupan palveluille ja toimistokäyttöön tarkoitetuissa kohteissa kestävillä sijainneilla pääkaupunki- ja Tampereen seuduilla. Rahaston tuotto perustuu pitkään vakaaseen ja ennustettavaanvuokrakassavirtaan. Lisäksi rahasto kehittää aktiivisesti portfoliokohteitaan vastuullisella ja pitkäjänteisellä otteella. Rahasto sopii korko- ja osakesijoitusten rinnalle, osaksi sijoitussalkkua. 

Samuel Granvik, rahaston salkunhoitaja


Tietoa markkinoiden kehityksestä ja eQ:n näkemyksistä saat eQ Varainhoidon viikkokatsauksesta.